МПС в Борисовата градина

Подробно описание

 

Уважаеми дами и господа,

След неочаквания ремонт на алеята навлизането на автомобили се улесни и засили, въпреки че е в нарушение на един закон и две наредби:

Закон за движение по пътищата:
Чл. 15 (7) (Нова - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм., бр. 37 от 2015 г.) Забранено е преминаването и паркирането на пътни превозни средства в паркове, градини и детски площадки в населените места извън обозначените за това места. 

Наредба за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на СО,
чл.36(5) В обществените зелени площи се забранява преминаването и паркирането на МПС с изключение на тези със специален режим.

Наредба за организация на движението на територията на СО,
чл.28. Забранява се движение на МПС върху тротоари, в паркове, градини, зелени площи, пешеходни подлези, детски и спортни площадки, територията на детски ясли, градини и училища.

Проблемът е от много години, но не е направено дори най-елементарното – няма знак В2 "Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки", въпреки че той няма да спре колите.

Единственото решение е в обещаваните от началник сектор "Контрол по паркирането" към Столичния инспекторат „умни“ бариери пропускащи само специални (полиция и т.н.) и обслужващи обектите в парка коли от 07:00 до 09:00 часа. Обещанията са от повече от една година.

В тази връзка моля да бъде предоставена информация за:

1. График или план за поставянето на „умни“ бариери.

2. Критерии за издаване на пропуск за обслужващи МПС имащи право на достъп от 07:00 до 09:00 часа.

3. Публикуване на информацията за издадени пропуски на обслужващи МПС.

Надявам се на адекватен отговор, а не на стандартния отговор-писмо до дирекция „Зелена система“, в който се казва, че Столичен инспекторат е отговорен за паркирането, а не за влизането на коли в парка.

Прилагам снимки от настоящата ситуация.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Местоположение на проблема
[42.6738017236346,23.3479465171695]
ул. „Незабравка“ 25, 1113 София, България
район Изгрев
Уточняващ адрес
район Изгрев
София
ж.к. Изток
улица „Незабравка“
25
Статус
Получил уведомление
Прикачени файлове
Коментари
Отговори
История