Все още има автомобили в Борисовата градина!

Подробно описание

Уважаема г-жо Маджарова,

 
Минаха повече от две седмици от предишното ми писмо, в което Ви информирах за масово нарушаване на правилата за движение и паркиране на автомобили в Борисовата градина. За съжаление не получих никакъв отговор от Вас как възнамерявате да решите проблема, както и в какви срокове. 
 
Едновременно с това навлизането на автомобили в парка продължава да се случва по същия начин - както виждате от приложениете снимки пространството пред зала София е пълно с автомобили, има автомобили паркирани пред тенис кортовете, автомобили се движат по пешеходните алеи!
 
Бих искал да Ви напомня, че аз като данъкоплатец имам право да получа отговор от Вас или от друг служител на ръководената от Вас дирекция "Зелена Система" на поставените от мен въпроси! Смятам поведението Ви да игнорирате сигнала подаден от мен за непримливо!
 
Моля изпълнете задълженията си да " определите режима на движение на МПС, зареждащи търговските и обслужващи обекти в зелените площи" в най-кратки срокове или дайте възможност на някой друг да изпълни тези задължения! Моля вземете мерки превантивно, преди някой пешеходец да е пострадал в Борисовата градина!
 
 
 


>-------- Оригинално писмо -------- 
>Относно: Borisovata gradina 
>До: so_green@abv.bg 
>Изпратено на: 26.07.2016 17:14 

Уважаема г-жо Маджарова,
 
Видях в сайта на Столична Община, че Вашата Дирекция "Зелена Система" отговаря за следната дейност :
 
Определя режима на движение на МПС, зареждащи търговски и обслужващи обекти в зелените площи.
 
В тази връзка искам да Ви обърна внимание, че режима на движение на автомобили в Борисовата градина, около зала София и тенис кортовете за съжаление не е регулиран.
 
Моля вижте прикачената схема. За съжаление има непрекъснат поток от автомобили от Парк Хотел Москва навътре в парка "Борисова градина" към зала София и след това към тенис кортовете. Пред зала София се е образувал голям паркинг пълен с автомобили. Когато няма места паркираните автомобили навлизат дори в гората или тръгват по алеите към тенис кортовете. Редовно пред тенис кортовете, на самата пешеходна алея има паркирани автомобили. По алеите редовно се движат автомобили с висока скорост, които подканят пешеходците и велосипедистите да им направят място чрез клаксона си. Вижте прикачените снимки.
 
Когато гражданите направят забележка на шофьорите за това, че се движат или паркират в парка (в зелените площи!) редовният отговор е, че движението е разрешено по тези алеи защото е необходимо да се зареждат търговските обекти в зала София и тенис кортовете. 
 
Така ли е наистина? 
 
Ако е така защо не е указано изрично, че е разрешено влизането само на автомобили за зареждане и обслужване на търговските обекти? Както виждате на последната снимка, на входа на алеята откъм Парк Хотел Москва няма никакъв знак... никаква регулация... Защо не поставите ограничение специалните автомобили (дори и тези за зареждане) да не влизат в парка през активните часове на деня, когато е пълно с деца и майки с колички?  Според мен нормално би било да се разреши да влизат само в някакъв кратък часови пояс през деня, например от 7 до 9ч сутринта 
 
В момента парка е пълен с лимузини и джипове, които нямат нищо общо със зареждането и обслужването на търговките обекти. Създават се предпоставки за пътни инциденти, защото хората не очакват движение на автомобили в парка, където се разхождат. Нормалният поток от велосипедисти, бегачи, пешеходци и майки с колички не би трябвало да се смущава от автомобили. Нека зелените площи да останат зелени!
 
Ще се радвам ако отговорите на писмото ми. Надявам се този проблем да намери бързо и ефективно решение.
Местоположение на проблема
[42.67389909728,23.3479803800583]
ул. „Незабравка“ 25, 1113 София, България
район Изгрев
Дължина
493,7 m
Уточняващ адрес
район Изгрев
София
улица „Незабравка“
25
Статус
Получил уведомление
Прикачени файлове
Коментари
Отговори
История