МПС в парка

Подробно описание

 

Уважаеми дами и господа,

 

 

 

Това е пореден сигнал за непозволеното навлизане на МПС в парк „Борисова градина“ от ул.“ Незабравка“ при парк-хотел „Москва“ в посока зала „София“ и тенис кортовете „Академик“. Докато при другото непозволено навлизане на бул.“Драган Цанков“ към стадион „Българска армия“ има някаква минимална активност на контролните органи, тук не се случва нищо – МПС навлизат напълно необезпокоявани до далечния диагонал на кортовете, тук се вижда докъде http://borisova-gradina.org/mps/.

 

 

 

1. Няма знак „Забранено влизането на пътни превозни средства в двете посоки“.

 

2. Стойката за бариера си стои – без бариера.

 

3. Няма екип на Столичен инспекторат и Пътна полиция, както има понякога до стадион „Българска армия“, но само в работно време.

 

4. Има камера за видео наблюдение, насочена към алеята, по която навлизат МПС. След като е разрешено влизането само на МПС със специален режим и на такива с пропуски, т.е. известни МПС, за тях ли е изградено видео наблюдението?

 

 

Ако е, за да се следи въобще движението на МПС, значи е допуснат от Ваша страна масов достъп на МПС по алеята в нарушение на:

 

•В обществените зелени площи се забранява преминаването и паркирането на МПС с изключение на тези със специален режим.
(Наредба за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на СО, чл.36(5))
•Забранява се движение на МПС върху тротоари, в паркове, градини, зелени площи, пешеходни подлези, детски и спортни площадки, територията на детски ясли, градини и училища.
(Наредба за организация на движението на територията на СО, чл.28).

 

 

Ако видео наблюдението е за пешеходци, то в случая е почти безсмислено, тъй като лесно може да бъде заобиколено, а дори на основния пешеходен вход – алея „Яворов“ от ул. „Незабравка“ такова няма.

 

 

От гореизложеното се вижда, че не са предприети мерки срещу навлизането на МПС по тази алея в парк“Борисова градина“. Приложени са снимки.

 

 

 

Във връзка с появила се в медиите информация, за поставяне на „умни бариери“ позволяващи навлизане на МПС със специален режим и на обслужващи МПС за периода 07:00-09:00 часа на тази алея и на алеята от бул. Драган Цанков“ към стадион “Българска армия“ има ли публикуван план (схема) или график на поставянето им? Ще бъдат ли публикувани критериите за издаване на пропуск за обслужващи МПС? Ще бъде ли публикуван списък на издадените пропуски на обслужващи МПС с информация на кого са издадени?

 

Местоположение на проблема
[42.6738190331439,23.3479307591915]
ул. „Незабравка“ 25, 1113 София, България
район Изгрев
Уточняващ адрес
район Изгрев
София
ж.к. Изток
улица „Незабравка“
25
Статус
Получил уведомление
Прикачени файлове
По диагонала на кортовете По диагонала на кортовете
Алеята Алеята
Входа на алеята Входа на алеята
Алея "Яворов" Алея "Яворов"
Коментари
Отговори
История