Необходимост от пешеходна пътека на ул. "Митрополит Кирил Видински"

Подробно описание

Ул. "Кирили Видински" преминава през парка Борисова градина в маркирания участък. На посоченото място, улицата се пресича от главна пешеходна алея, която води от пл. "Журналист" към Семинарията през боровата гора.

По тази алея ежедневно преминават стотици граждани, които използват парка за активен отдих. Тези хора включват и граждани, които имат затруднения при придвижване: възрастни хора, родители с малки деца, трудноподвижни хора и т.н. На всички се налага да пресекат ул. "К. Видински" именно в посочената точка.

За съжаление, на посоченото място няма означена пешеходна пътека.

Автомобили с висока скорост преминават постоянно. Ул. "К. Видински" именно около алеята се ползва и за безразборно спиране и паркиране, често от бусове и малки камиони, които силно затрудняват видимостта при преминаване както на пешеходците, така и на МПС.

Комбинацията от безразборно спрели МПС, МПС, преминаващи с висока скорост и голям брой пешеходци, създават сериозни рискове за пресичащите. За да бъдат избегнати те, на пресечната точка е необходимо да се начертае пешеходна пътека и да се забрани паркирането в непосредствена близост около алеята, като бъде осигурено подходащо предимство и добра  видимост както за преминаващите пешеходците, така и за преминаващите МПС.

Местоположение на проблема
[42.6781281538561,23.3360177278519]
ул. „Митрополит Кирил Видински“ 13, 1164 София, България
район Лозенец
Уточняващ адрес
район Лозенец
София
ж.к. Лозенец
улица „Митрополит Кирил Видински“
13
Статус
Получил уведомление
Прикачени файлове
паркирали и преминаващи автомобили на мястото на сигнала паркирали и преминаващи автомобили на мястото на сигнала
паркирали и преминаващи автомобили на мястото на сигнала паркирали и преминаващи автомобили на мястото на сигнала
Коментари
Отговори
История