Незаконен прием в първи клас

Подробно описание

Уважаеми дами и господа,

синът ми ще е в първи клас и живеем срещу 145 ОУ "Симеон Радев", естествено ние желаем детето ни да учи в кварталното училище. Какво беше нашето учудване, когато видяхме че на сайта на училището е обявен следният допълнителен критерии за прием:

Педагогическият съвет на свое заседание с протокол №3/14.03.2017г. прие допълнителен критерий с 22 точки:

“Деца, които са се обучавали през 2016/2017г. в 145ОУ”Симеон Радев”

1.Как детето ми ще се е обучавало там след като кандидатства в първи клас???

2.В системата на СОС за прием пише, че критериите за прием приети от Педагогически съвет не могат да повтарят тези от раздел А и раздел Б-в случая те ги покриват напълно, защото единственият начин детето ми да е учило в училището е да е посещавало подготвителна група там /критерии посочен в раздел Б/.??

Това означава че децата събрани /с платен изпит от сдружение Шилер/ от цяла София ще имат предимство с  огромен брой точки пред моето дете, което живее на 2 минути пеша от училището.

Знам че всичко това се прави заради сдружение Шилер, което от години е окупирало цялата сграда, но сега вече е безобразие! Спрете печелбарството на частниците в българските училища! Частни сдружения трупащи огромни печалби се ширят в училищата и в комбина с подкупни директори приемат срещу заплащане "избрани" деца, а обикновените хора не могат да си запишат детето в кварталното училище.

Публична тайна е, че сдружението от години управлява 145 ОУ и определя приема /само платен/ в подготвителните групи в училището. От години частна структура прави "изпити" и събира пари за подготвителна група в българско училище и на никого не му пука за това. За да бъде прието детето ми в подготвителна група там- трябва задължително да плащам такса на сдружението. За да бъде прието в първи клас-пак трябва да плащам  такса на сдружението. Щом всичко е платено, защо МОН нне го обявят за частно училище и всички да знаят че там децата се обучават само срещу заплащане?  Всички смятахме че приемането на системата за прием в първи клас на СОС ще промени нещата, но явно в БГ законите и наредбите не важат за сдружение"Шилер" и за подкупната директорка. На всички е ясно децата на кои "богоизбрани" личности /депутати,министри,общинари и пр./ учат към него, а за тях законите явно НЕ ВАЖАТ!  Как е възможно приема и обучението в подготвителна група и първи клас в общинско училище да е задължително свързан с целогодишно плащане към частна структура и ако не платиш детето ти не може да учи там???  . Защо беше приета тази система за прием след като тя не се спазва?!

Моля за проверка на отговорните институции на приема в подготвителна група и първи клас в 145 ОУ и спешни мерки.

1.По какви критерии се извършва приема?

2.На какво законово основание частна структура се шири и управлява българско училище и трупа огромни печалби?

3.Защо в общинско училище можеш да си запишеш детето само ако платиш на частна структура?

Върнете общинското училище на обикновените деца ! Училището е БЕЗПЛАТНО за всички. Искам детето ми да учи безплатно в кварталното училище както всички останали деца в България! Изгонете търговците от храма на образованието!

 

С уважение,

 

Местоположение на проблема
[42.6483715,23.3853047]
145 ОУ,Младост
район Младост
Уточняващ адрес
район Младост
София
ж.к. Младост 1А
улица „Ресен“
555
Статус
Получил уведомление
Коментари
gkalkovska
15.04.2017 10:16:22

Личните данни са заличени съгласно ЗЗЛД.

Отговори
История