Навлизане на МПС в Борисовата градина

Подробно описание

Дами и господа,

Копирам един и същ сигнал за три очертани зони:

  • Около стадион „Българска Армия“, Колодрума, Маймунарника;
  • До басейна „Мария Луиза“;

  • Района на тенис кортове „Академик“/зала „София“.

Това е пореден сигнал за очертаните зони, които са място за навлизане на МПС в парка в нарушение на (ще цитирам предишен сигнал №24016 (за зоната до стадион“Българска Армия“ - не е мой):

•В обществените зелени площи се забранява преминаването и паркирането на МПС с изключение на тези със специален режим.
(Наредба за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на СО, чл.36(5))
•Забранява се движение на МПС върху тротоари, в паркове, градини, зелени площи, пешеходни подлези, детски и спортни площадки, територията на детски ясли, градини и училища.
(Наредба за организация на движението на територията на СО, чл.28)

Ако Столичен инспекторат и съветниците от Столичен общински съвет не знаят каква обстановка се създава от навлизането на МПС в парковете, значи не са подходящи за работните си места:

1. Въпрос на време е да се случи инцидент между пешеходец/колоездач и МПС.

2. Въпрос на време е да се случи саморазправа между пешеходец/колоездач и водач на МПС.

3. Нарушава се самия смисъл от паркове и зелени площи - достъп до естествена среда и влиянието ѝ върху човека.

4. Възпитателното въздействие – явно не сте виждали дрифтове (въртенето на автомобили) през зимата, които се правят на алеята до Стадион „Българска Армия“ по посока басейна „Мария Луиза“.При такова нагло нарушаване на наредбите и никакви ответни мерки се изгражда манталитет на безнаказаност и само спирането на навлизане на МПС в парковете ще изгради съзнание за неприкосновеност на зелените площи.

Няма обект в очертаните зони, който да е на повече от 400 м или 5-10 минути пеша от спирка на градския транспорт и околните жилищни квартали.

В отговора горецитирания сигнал №24016 се казва "...инспектори от Столичен инспекторат - район "Средец" извършват регулярни проверки. На нарушителите се съставят Констативни протоколи по паркирането /КПП/ и се налагат санкции".

Вие санкционирате какво - навлизането в парка или просто паркирането? В тази връзка ще следя отговора Ви на сигнал№25898, дано да не е 30 дни в процес на обработване.

Навлизането на МПС по основната алея (алея „Яворов“) до кортовете „Академик“ е спряно след множество сигнали и телевизионни предавания, но не е спряно по съседната алея до парк-хотел „Москва“ – там има остатък от стойка за бариера и МПС навлизат безпрепятствено. Това е пореден сигнал за това място след №24437 (не е мой), който обаче 30 дни по-късно още е „в процес на обработване“ и не се вижда вече на началната карта.

Искрено се надявам да не търсите решение от типа на написаното в писмо отговор на кмета на Столична община http://www.sofiacouncil.bg/content/docs/c_f28819.pdf относно навлизането на МПС до кортовете. В писмото се казва, че, общината се отказва да осигури достъп поради недостатъчно широка алея в парка и продължава да търси решения за транспортен достъп!!! 5-10 минути пеша от жилищен квартал или спирка на градския транспорт не е ли достъп?

Местоположение на проблема
[42.6840417048557,23.3338733017445]
Биологически факултет, 1164 София, България
район Средец
Площ
14279,7 m2
Уточняващ адрес
район Средец
София
ж.к. Лозенец
Статус
Получил уведомление
Коментари
Отговори
История